top of page

Göz Hastalıkları

Küçük dostunuzda oluşabilecek tüm göz hastalıklarında; en iyi ekipman ve uzman hekim kadromuzla 7/24 yanınızdayız. 
 

Göz Tansiyon Ölçümü:

Bu işlem tonometre isimli cihazla yapılmaktadır.
 Bu cihaz göz içi basıncının ölçülmesinde kullanılır. 
Kolay/hızlı/ağrısız bir ölçüm metodudur.

Lokal anesteziye gerek kalmadan tüm hayvanlarında güvenle kullanılabilir.


Katarakt Cerrahisi:

Veteriner amaçlı Phakoemülsifikasyon cihazı ile genelde lazer ameliyatı olarak isimlendirilen Fako yöntemi hastanın gözündeki lensin parçalanarak yerinden çıkarılması, yaklaşık olarak 40 KHz ultrasonik frekanstaki titreşimle giz kataraktını küçük parçalar haline getirmektedir.
 

Glokom Cerrahisi:

Glokom acil bir vakadır, çünkü hasta göz içi basıncındaki ani bir artış ile kör olabilir. Tedavide göz içi basıncını düşürmek için özel ilaçlar kullanılır. Ayrıca optik sinir ve körlüğe verilen hasar önlenmelidir. Gözün korunmasına yardımcı olmak için de göz cerrahisi yapılabilir.
 

İris Cerrahisi:

Gözün çıplak göz ve loop ile muayenesi, göz yaşının kalitesi ve miktarının muayenesi, floresan test ile korneanın muayenesi, dijital oftalmoskop ile retinanın muayenesi yapılır.
 

Vitrektomi:

0.5-1 mm den daha ince çaplı kesici ve emici bir aletle gözün içerisine girilerek; gözün arka kısmında geniş alandaki boşluğu dolduran saydam jeli, yani vitreusu bulunduğu yerden ayırıp kısmi veya tamamen boşaltma işlemidir.

 

Kornea Cerrahisi:

Kornea gözün en dışta bulunan sert tabakasını oluşturan saydam yapıdaki ön bölgesidir.
 Kornea cerrahisi; özellikle kornea yaraları ve ülserleri (travma, kaşıntı, herpes virus....) sonucu oluşan hasarların onarımı için yapılan mikrosirurjikal bir yaklaşımdır.

Konjektival Flap:

Konjektiva hastalıkları ve kronik kornea ülserlerinin tedavisinde farklı yöntemlerle uygulanan bir tekniktir.

 

Lens Luksasyonu Cerrahisi:

Zonula liflerindeki kısmi yada tam zafiyet sonucu lensin olması
gereken lokalizasyondan uzaklaşmasına luksasyon veya subluksasyon denir. Genellikle ön kamaraya veya vitreusa lükse olan lens bazen da suprakoroidal alanda veya konjonktivada saptanır.


Göz Kapakları ve Konjiktiva Cerrahisi:

Tarsorafi: Göz kapağındaki dışa kıvrıklığın düzeltilmesi amacıyla bir gözün iç, diğerinin de dış açısından başlayan ve aşağıda V biçiminde birleştirilen bir ensizyonla aradaki deri ve konjuktivit dokunun çıkarılması sonrasında dikiş uygulamasıdır.

Blepharoplasti (göz kapağı cerrahisi): Alt ve üst göz kapaklarındaki fazla yağ kas deri dokusunun çıkarılmasıyla bu dokulara destek olan göz çevresi bölümlerinin gerginleştirilmesi işlemidir. 
Bu yöntemle sarkmış göz kapağı, entropium/ektrapiyum durumlarında ve bunlara bağlı anormal görünüm ve corneada oluşan hasarların giderilmesi sağlanır.

Gözyaşı Kanal Tıkanıklığı Açılması: Bu işleme probing adı verilir, işlem sondalama yöntemi ile yapılır. Bu kanal brahiochephalic ırklarda (iran kedisi/british ırkları/pomerianianlar/bulldog) Tıkanarak gözyaşının kanal yerine göz kenarından akması sonucu kahverengi bir iz bırakarak hayvanlarda hem görünüm ve hem bazen enfeksiyon oluşmasına sebebiyet verir.
Bu yüzden kanal açılarak bu durumun giderilmesi sağlanır.

Cherry Eye: Hardal bezinin protrüzyonu (dışarı çıkması) olarak bilinen, genellikle 2 yaş altı köpeklerde gözlenen bir olay olarak tanınır.
Böyle durumlarda hardal bezi cerrahi müdahale sonucu tekrar yerine yerleştirilir.

Fluorescein Göz Testi:
Özellikle travma ve enfeksiyonlar sonrasında epitel tabakası zarar görebilmektedir. Bu travma ve enfeksiyonun verdiği zararı belirlemek için önemli bir testtir. Bu test kornea aşınmaları, kornea ülserleri ve herpetik kornea enfeksiyonlarının tanısında yaygın olarak kullanılır. Özellikle bazı göz hastalıklarında kortizon kullanımına karar vermek için bu testin yapılması gerekmektedir. Kliniğimizde rutin olarak yaptığımız uygulamadır.
Alcon-Infiniti-OZIL-phacoemulsifier_edited.png
bottom of page